Tuesday, April 9, 2013

:: set bersalin orang kampung ::

hari ni plak dok godeks2..
mencari2 set2 bersalin lengkap yang mampu milik.. hihi:))
ya.. ya.. i know..
ari2 keje mommy menggodek2 tenet je kan.. wehehe:))
xbuat kerja ka mommy? curik tulang yek..

sejak dah ada pembantu2 ni..
kerja mommy alhamdulillah xmacam dulu lagi..
sekarang dah semakin lapangla sikit..
mana taknya kan hari2 mommy duk mnyinga
mengejar2 kerja2 dorang..
now like checked and balance sahaja
so adalah masa ber apa2 yang perlu..

owh set bersalin..
rasanya mommy dah terjatuh cinta dengan set bersalin orang kampungla..
sebab set dia yang rasanya sesuai dengan mommy..
mommy tersangatlah tidak suka makan memacam jamu atau ubat
dan teh2 herba atau apa2 seangkatan dengannya..
bak kata kalu kena makan.. alpayahla sikit
tapi kalo sapu2 aje.. rasanya mommy yakin sket..

so balik keje semalam terus pi beli..
xnak fikir2 lagi.. nanti xbeli2..
beli di mydin RM160.00.




mommy tak nak bukak lagi..
so tunjuk bungkusan je lah ya..
isi perutnya.. seperti label dlm gambar..
Khasiat2nya adalah:
  1. Seri lulur - membersih, melembutkan dan memulihkan kulit yang elastik
  2. Seri pilis - untuk melegakan sakit kepala, mata kabur dan ketegangan otot mata
  3. Seri susut- disapukan pada perut ibu sebelum membengkung untuk mengempiskan perut
  4. Kapsul kacip fatimah - memperkuatkan tubuh bersalin
  5. Minyak telon - digunakan untuk mengelakkan perut kembung untuk bayi
  6. Minyak gamat - rawatan luka2 dalaman dan pengecutan rahim
  7. Minyak merah - mengurangkan sakit sendi, sakit belakang dan mengurangkan rasa sejuk di bahagian2 badan.
  8. Ubat periuk - merawat dan mengembalikan rahim dalam bentuk asal. membantu peredaran darahdan memulihkan sistem penghadaman
  9. Jeli gamat - rawatan luka2 dalaman dan pengecutan rahim
  10. Bengkung - untuk mengempiskan perut.

Selamat mencuba mommy..
aim: after bersalin mahu balik ke saiz normalku.. 55kg..
mesti gigih berusaha nih..
gud luck mommy!
chiow!
 

2 comments:

Aida Norliza said...

Sy lak jatuh cinta dgn product shaklee. Hehe.
Ye la,waktu pantang pemakann kita sgt terhad. So kita perlukan makanan tambahan.
Sy berhasrat nk breastfeed bby sy sehingga 2 thn. Bila baby sy kene jaundis,sy terpaksa stop jamu yg sy mkn sbb panas utk baby. Selepas google sana sni,sy decide amik shaklee sbb semulajadi dan x panas. Alhamdulillah,terus jatuh cinta n continue dgn set menyusu lak skang. =)
Utk dptkan trial set berpantang shaklee rm100 blh la hubungi 019-2876484.
Kalo Nk bli full set dgn harga ahli,blh guna id sy 911583.
Moga dpt membantu. =)

Siti Al'Izzah said...

Salam

saya nak berkongsi pengalaman

keluarga kami pengguna Shaklee sejak tahun 1997


makcik saya yang makan Shaklee mula2, dan introduce kepada kami

sekarang beliau dah berumur 51 tahun

tapi bila di FB orang ingat beliau umur early 40s


dan beliau pengguna Set Bersalin Shaklee dan Set Penyusuan Shaklee sejak tahu 1997


saya pula menggunakan Set Bersalin Shaklee sejak tahun 2007

Set Kehamilan Shaklee sejak tahun 2006


dan tak pernah guna sebarang jamu

alhamdulillah

anak saya tak pernah sorang pun dapat kuning (anak saya 4 orang)

tak pernah kembung

alhamdulillah

dapat menyusu penuh (dah 6 tahun menyusu)


cadangan saya jika nak buat pilihhan set bersalin, selain dari meminta cadangan dan recommendation kawan2, boleh juga ikut Panduan Memilih Set Bersalin di sini....

dalam memilih set bersalin, yang penting ialah ianya selamat untuk ibu dan bayi

semoga perkongsian saya ini bermanfaat ya

terima kasih