Thursday, January 14, 2016

my sweet little girl

its been 6 months mommy being stay at home mum..
alhamdulillah.. so far so good..
ada obstacles here and there tu biasala kan..:))
terasa jugaks a bit boring sbb dah terbiasa bekerja..
tapi bila pandang wajah si jelita yang belum bersedia berdikari dan berpisah bagai dengan mommynya nih..
mommy pendam saje niat nk buat apa2..
amanda is soooo attached to mommy..
over hokey..
tahap poo together2 .. shower together2.. absolutely with door wide open.. sampai mommy forget bila ada org dlm rumah sbb dah terbiasa tak tutp pintu.. hadoi.. jangan pi umah orang buat macam tu sudah.. hahaha..
also solat with her sitting on my back or lappy.. or she intentionally baring in the middle of prayer mat.. or where ever mommy sujud.. supaya mommy sujud on her..

sabar saje lah anak..
dan kalau  nk minum pon mommy must be glued beside her.. not near..

tapi now after over half year duduk depan mata dia.. poo and shower together2 tu dah berkurang.. kekadang ok..
she felt secure enough to let mommy be alone dlm bilik air.. but door still must wide open..  she just come to bathroom check then continued playing

my sweet little princess.. alhamdulillah for being  everything in my life..
for growing being such a good and lovable person..
you are my everything..
she now 2 years 8 months old.. tapi sume org ingat she is 4 years old.. hihi
tinggi cam makbapak dia.. jgn chubby cam mak bapak dah.. huahuahua :P


cant imagine life without you both .. sigh*

Tuesday, December 8, 2015

:: swim.. swim and swim ::

si adik dan abang yang sangat suka air.. 
asyik duk ngajak pi mandi kolam 
so lastweek kami berenang2 ke kuala.. hihi:)

tunggu tiket sunway dari perodua pon xkunjung tiba..
so pergila morib once again and again..
this time tak stay cuma mandi manda jew..
biasalah school holiday ramai sangat manusia..
xberapa selesa... huhu

walau apapon adik sangat happy
abang pon happy
dan yang paling penting mommy lagi happy.. muahahaha

layazzzz




si abang ntah memana berenangnya xdan nk snap gambar pon.. hihi
yang penting we are happy..
chiow..
 

Tuesday, December 1, 2015

:: ilmu keibubapaan ::

mommy nk kongsikan ilmu parenting dari ibu rose.
semoga dapat manfaat untuk semua..

tepek disini untuk mommy review bila kebuntuan nanti..













 

Saturday, November 28, 2015

::Happy Birthday Acik ::

Happy birthday acik Mazni Masran.. 
semoga segala kebaikan dunia akhirat menjadi milikmu.. 
semoga kamu juga terus tabah dan success dalam apa jua yang diceburi.. 
selamat panjang umur dan murah rezeki dan bahagia selalu hendakNya..



kepada yang ada sentiasa perasaan dengki dan khianat tu..
tunggulah balasan dari Allah..
menyusahkan hidup orang lain tak akan menyenangkan hidup sendiri..

percayalah.. 
berbuat baik akan diberi balasan baik
berbuat jahat pasti akan mendapat balasannya juga..


********************************************

jom layanz.. 
small besday bash for  acik..

dari abang and adik..






dua orang budak sibuk  tiap kali sambutan besday orang lain..
we love you so much acik.. may Allah grant you with all happiness in the world.. 
thank you so muck for your help and accompany all these years..
sesungguhnya.. 
selepas kesusahan akan ada kesenangan..
 

Monday, November 9, 2015

:: chef cilik ::



abang dan adik membantu pakciknya yang berniaga gerai nasi kukus ayam berempah di area rumah kami.. 

sempena nak cuti sekolah dan exam dah abes abang teringin sangat membantu digerai
tapi dah merajuk..
katanya dia xde buat apa apa pon..
duduk jew..

xde siapa suruh buat apa2.. huhu:(

bila dapat order barulah ceria sebab dapat bantu siapkan pesanan dan hantar.. 
both of them been busybody tolong siapakn 80 bungkus nak dihantar ke kepong sebelum jam 12 tghri

apa2 pon semoga success my dear brother.. kipidup''
ur nasi kukus ayam berempah is sooo marvelous..

feedback pon amat memberangsangkan..
kami leh numpang makan ari2.. xjemu2.. hihi:)


tetiba lapor.. hihi :)