Friday, November 15, 2013

:: a loooooongggg week ever ::

Miss Amanda still not recover from bad cough and flu..
whole week this week asekla dia xlena tidur..
batuk yang agak teruk..
do not know what to do..
tersgtla sedih tgk dia batuk sampai merah padam muka..
mommy cuma mampu gosok2 belakang and dada dia saja..
sapu minyak vicks sajer..
ubat batuk macam xberkesan jek..
apa remedy yg paling mujarab ya..
huhu:((

so sepanjang minggu jugak mommy xcukup tido.. 
pepagi kepala pusing..
sepanjang minggu juga kad slot masa merah kemerahan..
tunggu time dpt warning dr boss sajer..
aduhai..
what to do?
i have try my best to be on time..
but i fail..
due to hujan yang agak menjadi2 jugak minggu ini
yang menyebabkan all the jalan2 sgtlah teruk rosak 
berlubang2 sana sini..

keadaan jalan yang sgt teruk ini
sememangkan akan menambahkan jem pagi dan petang
dari 1 jam perjalanan dah jadi 1 jam 45 minit..
so itulah alasan penyedap hati mommy sebab lambat seminggu ini..
ini bukan 5 minit late ya .. but 30-40 minutes late..
hati memang rasa tak tenang and tenteram sepanjang jalan..
anak teruna jugak sampai komplen.. dah lama dlm kete
tgk luar tempat yang sama.. huhu:((

hari ni macam dah klimaks tahap ketidakcukupan tidur mommy..
drive to office pom macam dalam jaga dan tidur tadi..
tersangatla merbahaya..
till now masih xdapat nak buat kerja
rasa macam hanyut kepala pusing sajer..
so penat dan letih..
can i take a break?
i can't right..
sob sob :((

 **bile anak xsihat hati rasa sangat terluka. namun anak2 mommy semuanya senang dijaga dan tiada banyak karenah.. Allah sentiasa permudahkan dalam urusan anak2 sebab Dia bagi ujian dalam hidup berpasangan.. 
Alhamdulillah. Allah Maha Adil.
 


2 comments:

zulieta said...

memang susah hati serba tak kena kalau anak tak sihat ni kan..
saya ni pun anak² baru je lepas dari tak sihat.. huhuhu..

bondaqeem said...

betul tu ieta.. sekarang ni memang musim demam and batuk bagai...