Wednesday, April 24, 2013

:: menghitung hari ::

Rasa xsabar nak beranaklah..
ok ker? hihi:P
mommy rasa xsabar sangat nak lahirkan baby nih..
penat sangat.. and malas sangat nak pi keje..wahaha

alhamdulillah.. mommy masih sihat hingga sekarang..
baby jek banyak kali mengeras.. dan perut rasa penuh semacam jek nk meletop..
bagi mommy yang xde pengalaman ni
adalah duk terfikir2.. ada ke org nk beranak xsakit.. wahaha..
xsabar menunggu hari..
nak kata dah dekat benar dokla jugoks.. ada dalam 4 minggu lagi..
baby sekarang berat dah 2.6kg..
check up everything ok..
GDM and BSP pon ok..
oleh sebab ada GDM so xleh lebih due..
Dr dah nasihatkan if xsakit jugak by due date kena pi hospital..
masih wondering.. nk beranak swasta or kerajaan..
bile dah follow up gomen rasa macam beranak gomen pon ok
tp gomen cuma xde babysitting saje lah ek?
so rasa nk ke swasta..
tp bile fikir kalau ada apa2 komplikasi
gomen lg better kot.. sbb swasta kecik3 ni akan hantar gomen gak nanti.. huhu:((
apa2 pon ikut kaki melangkah saje lah..
terpaksa berkira2 begini sbb kalu ceaser cam xmampu jek.. ohw!!
tengokla camane nanti..

and now since dah nak dekat due nih
keje2 pon  jugak nak due lah..
memacam perlu disettlekan before bercuti..
hadoi..
xcukup tangan kaki nih!
mujurlah mommy like working.. itu yang paling best..
puji diri sendiri.. abeh sapa lagi nk puji kan.. wehehe:))
masalahnya mommy nih agak liat nak pi keje jek..
when i start concentrate to my work
orang kacau pon gerammm sajer rasanya..hihi:))

3 task perlu siap before cuti..
1. Audit 2012
2. Annual General Meeting (AGM) xboleh lebih Jun 2012 so kenalah buat May jugak before momy off..sempat ke dop nih.. depending on Audit woo..
3. Proposal papper forTMP.. jugak kena tunggu audit.. hopefully sempat.
4 Terbaru baru dapat semalam- DDE -Due Diligence Examination.. ini confirm kena lepas mommy naik cuti.. unless bosses nak jawab sendiri.. hihi:))

apa2 pon.. mommy akan bekerja dengan penuh tekun.. tekunla sangatkan..
sempat  je berbelog ari2.. hihi:))
sekian rapuan mak buyong yg kekenyangan dan mata mengantuk.. hihi
selamat makan tengahari semua..
wassalam.

 

2 comments:

Ietams said...

take care mommy yer..
harap2 semuanya mudah & selamat.
makin dekat dgn dua hati kita tak sabar nak jumpa dgn baby..
tapi makin lame makin dekat due makin la kemalasan nak settlekan kerja sebelum bersalin kan

bondaqeem said...

tq dear.. amin
Itulah kan makin dekat hari ni makin rasa malas nk buat keje..hihi:))