Friday, October 30, 2015

:: kiddos ::

memalam nk ke pagi baru dapat bersenang2..
hahaha..
sikecik.. opps.. my sweet little angle yang dah xberapa kecik memang melekat habis..
langsung tak dapat berenggang..
even mandi pon xbertutup pintu.. kalau tak memekik melolong depan pintu sambil ketuk bagai nk pecah pintu..
bukan itu aje nak melepas hajat pon dia boleh sit between the legs.. sabar je lah kan..
rasanya ramai ibu2 diluar sana yang mengalami situasi yang sama..
apa2 pon itulah pengorbanan si ibu..  privasi ni memeng kelaut..

dia tak tau mommy dia yang dah nak kerepot ni asek sakit2 belakang xleh duduk or berdiri lelama,,
bila dia nk minum susu pon mommy kena duduk disisi.. sebelah dan kena bersentuhan  xleh duduk kat sofa walaupon memeng dah depan mata dan dekat sangat2 dengan dia.. kena jugak duduk kat tilam dia.. huhu

sekarang dia dah dapat mulut.. memang agak lambat bercakap dua tahun lebih baru boleh bercakap.. kalau tak bahasa isyarat jew..
siap pakciknya perli.. xdengar apa2 tapi nasi bertambah 3  4 pinggan..
sekarang sudah nak masuk dua tahun setengah..
memang bingit suasana.. suara kuat,, nangis kuat.. merajuk pon boleh tahan..
tak cukup cakap bahasa yang boleh faham siap cakap bahasa alien..
baca buku keluar bahasa alien.. bila dia nk cakap cepat2 dan membingitkn suasana.. she spoke the alien language..
speaking growth memang excellent sbb dah lama duk dengar je kan..
she surprise me in so many ways..



dia sangat2 jeles dengan abangnya.. abang langsung xboleh dekat dengan mommy.. dia mesti menyelit kat tengah2.. sabar sajelah..
abang pon dah mula terasa hati..
mommy pujuk pon mcm xberapa nak jalan dah.. :(
wahai abang yang baik hati..
jangan bersedih dan berduka..
abang adalah segala-galanya bagi mommy..
abang pembimbing mommy..
abang pengawal mommy..
abang kebahagiaan mommy..
abang anak yang istimewa bagi mommy..
grow up well dear, be the best in everything u love..

mommy love both of u..

 

No comments: