Monday, April 22, 2013

:: salam isnin : BSP Check ::

salam isnin


jom bekerja dengan penuh ikhlas dan dedikasi..
mommy alone in the office..
sending two of my exec pi training lagi.. hihi:))

and today mommy jugak diarahkan oleh dr untuk ambil bacaan BSP..
untuk mereka2 yang sah ada GDM semestinya dah biasalah buat BSp kan?
yang renyehnya kena check bacaan empat kali satu hari..
mommy sebab malas nk ke klinik banyak2 kali so beli sendiri
glucometer..
pepagi tadi dah check.. alhamdulillah.. bacaannya 5.0 sahaja..
which is normal lah..
tadi kalut ribut na
k snap bacaan..
terkial2 and terhegeh2.. last2 nombor dah ilang.. uwaaa..

so inilah rupo myglucometer mommy..
beli kat farmasi dalam RM120.00 for glucometer sahaja..
lelain like jarum, swab and strip lain rege ya.. hihi:))


so utk checking bacaan jam 12.00 tengahari.
mommy gigih stanby siap2 camera tab... haha


so dapatla.. even agak blury tp jadikla.. hihi:))
bacaannya adalah 5.2..
so dr silalah komen ya..
mommy ok kan? kan?
coz i am craving for this cake..

uwaaa.. memang sedap dan sangatlah manis..
nak makan.. nak makan jugakk..
huhu:((
camane nih... if effect to mommy jek xpelah.. tp when libatkan baby..
aduss.. kenala fikir beratus kali kan..
wahai perut silalah bersabar ya.. huhu

oklah. by 3.00pm nak pi check up..
this week dah start check up seminggu skali..
ok.. happy working guys..
daa.. take care..
Assalam..
 

2 comments:

myza said...

Salam.saya gdm on diet mom to be juga
Mcmana kul12 leh dpt bcaan cntik
Sy awal pg dah 5.7 time xmkn apa2..sedihla.xtau nk mkn apa

bondaqeem said...

salam myza,

jangan stress dear.. as long as below 6 ok lagi.. after check bsp pagi2 myza boleh breakfast macam biasa.. stop before 10.00am ya..
boleh rujuk http://bondaqeem.blogspot.com/2013/04/jadual-pemakanan-untuk-pesakit-diabetes.html untuk info lanjut..
makan dalam kuantiti sikit, jangan risau lapar coz kita can eat 6x sehari.. banyakkan makan sayur dan lauk nasi sikit sahaja.. kuantiti nasi sama dengan kuantiti sayur..
selamat mencuba.. boleh email akak if nak tanya or apa2..