Thursday, April 11, 2013

:: jadual pemakanan untuk pesakit diabetes ::

Mommy had GDM,
dan dah pon berjumpa dietition kat hospital sg buloh.
untuk ibu2 hamil yang lain yang sama2 ada GDM ni..
jom amalkan diet seperti disarankan dietition..

malas nk menaip balik so mommy scan jek untuk dikongsi bersama.
jadualnya seperti dibawah:



so untuk pesakit GDM ni, kilokalari harian adalah bawah kolum 1800..
selamat berdiet, untuk diriku
dan kengkawan seangkatan..

pesan pakar nutrisi itu jugak..
jangan risau kelaparan, sebab kita kena makan 6 kali sehari
seperti yang dicadangkan..
makan sikit dan boleh banyak kali
sekurangnya selepas 2 jam..
so jom pilih2 makan.. hihi:))

 

3 comments:

bondaqeem said...

ada yang marah mommy sbb bile klik gambar keluar ayat yg xsedap tu..

sorry ya olls.. sape2 yang nak jadual tu can email mommy ya ruzey.rahman@gmail.com
jangan marah ya..
untuk gdm mum use saiz hidangan kilokalori/sehari 1800 ya..

alhamdulillah jadual ni berkesan utk mommy..

Anonymous said...

i suka dengan corak pemakanan tu. Boleh emailkan tak?

bondaqeem said...

Email me dear so i can reply..