Tuesday, August 14, 2012

:: owh !::

debaran hari lebaran semakin terasa..
semangat blk kg sudah menyelubungi setiap kalbu anak perantauan
tidak terkecualilah  anakanda mommy yang sorang itteww..
hari2 ajak balik kampung..
dengan nada sedih pulak ckp dengan mommy
aqeem xsabar nk balik kampungla mommy
xsabar nak jumpe tok ayah, tok mak
aqeem rindu tok mak dengan tok ayah..
 owh..
anakku.. mommy pon sama..
tak sabar rasanya
maklumlah tahun ni sajer tahun mommy xbalik berpuasa dikampung..
puasa dikampung kali ni terus sekali dengan raya.. huhu
rindu berterawih di surau sebelah rumah jugaks
owh! persiapan raya almost done
aqeem punya shoes sahaja belum lagi
maybe today
daddy ajak pi carik
tapi sekarang mommy celaru
mana mahu dituju..
tengah fikir2 sebab sudah last minute
so tak nak ke tempat yang besar2 sgt
tak larat dan ukur jalan
lagipom mommy's waiting for a gud news now..
tapi macam belum kesampaian mendapatkan keputusannya..
owh!
doa mengiringi setiap harapan..

dah dapat resultnya.. KO.. gagal..huhu:((
tidak mengapa.. boleh cuba lagi..
walau apa pun itu ketentuan Dia
mommy redha..
sedih pon ujian, gembira jugaks ujian dariNya
so nothing to loose..
alhamdulillah.. banyak lagi nikmat lain yang sudah Engkau beri kepadaku..
lagipon sekali gagal, bukan bererti gagal selamanya
dan sekiranya ditakdirkan selamanya gagal
pasti ada hikmahnya..
 

2 comments:

Syasmeen said...

lom ada rezeki lg tu kak ila...honeymoon dulu deh

bondaqeem said...

Itu lah.. Huhu.. Cedey...Too long waiting.. Owh!