Sunday, April 18, 2010

:: aktiviti ari ini ::

aktiviti ari ni adalah..membersihkan rumah yang dah over than tongkang pecah..after been nomad for about two months.. and be pretty busy for almost a month baru ari ni dapat carik masa nk kemas2 sket rumah dan barang2.. petang nanti nak basuk kete yang dah berkarat warna dia ngan cabut rumput rampai belakang rumah dan tebas sket pokok kacang botol kat belakang rumah yang macam semak samun tuh.. what a waste tau..buah kacang2 botol sume abes terbiaq and terbuang macam tu jek.. dah jadi tua dan kering jadi benih balik.. xde org nak ke?

tapi sekarang aktiviti kami adalah menerima undangan kak long for besday bash tuk kak ngah..so now pon beronline kat umah dia.. hahaha.. tolong masak sket pastu mengadap pc.. bagushhh tak.. hehe:) kejap je.. while waiting kengkawan dorang datang..majlisnya kul 3..

hajat dihati lepas ni nak ke MV carik apa2 yang patut..since mak lang dah nk masuk kolej so kenala belikan apa yang patut tuk keperluan dia nanti kan.. and beli baju baru sket tuk aqeem.. all his baju dah mengecil and tak shining.. hahaha.. sbb dah lama.. nak duk nurseri mesti kena tambah la baju sket..

banyaknya aktiviti.. ntah sempat tak plan laman belakangtuh ..kalu tak ujan mesti boleh nyer kan? owh.. talking about ujan..semalam kronik gile ujan kat area umah kak long ni..nampak all the pokok peneduh kete banyak yang tercabut akar.. dan banyak gaks kete yang kemek and pecah cermin.. kesiannya..seb baik kete kak long xteruk.. tapi need tu angkat gaks dahan2 yang tumbang atas kete dia.. tapi alhamdulillah kemek pon tak.. windscreen pon ok.. maybe dahan2 yang timbuskan kete dia rendah.. pe2 pon.. harap sume bersabar.. bencana alam xdiduga.. lagipon itulah parking space yang ada so.. terpaksala kan..

erm.. okla..need other stuff to do now..

ciow.. daa.. take care!

2 comments:

Anna Farhana.. said...

hi,
salam kenal!

jom tempah towel bersulam nama!
http://annafarha15.blogspot.com/

bondaqeem said...

hi anna,
salam kenal jugaks..

towel bersulam.. nice..